O päť minút Vianoce

Tak je to tu. O päť minút Vianoce. Vlastne už budú, keď toto dopíšem. Môj prvý blog na vlastnej stránke. Teším sa!

…veru teším. Už pár rokov štedrovečeriame u Hanky. Chýba mi Zdenko, tiež už pár rokov. Zuzka a Jakub riadne chorí, ale smutní nebudeme. Veď Lukáš a ja sa zatiaľ držíme.

Dnes som bol u rodičov. Na chvíľu. Víno som zaniesol. Keď dáke zostane, do Štefana sa nám vychladí. A zaniesol som od Hanky koláče, ktoré so Zuzkou piekla na etapy. „Máš skvelú svokru! Hanka je fakt úžasná.“, vraví mama. „Maminka, to ja som vedel už pred ženbou. Veď so ženou si chlap aj svoku aj svokra berie, nie? Celú rodinu.“ Prišla aj sestra od vedľa. Býva blízko. Vraj už ju doma všetci naštvali, tak doniesla „ajer koňak“.

 

Stromček u našich je už od včera nazdobený. Malá Nellka zdobila. Skvelá žabka. Vytiahla všetky staré gule a ozdoby. Všetky tie retro komančské sklenené, ktoré už nik nechcel, lebo veď dnes si buď ikea-disney tip-top zladený gýč, alebo šúpolie, oriešky a sušené ovocko s dreveným koníkom zaveseným. Nellka vytiahla moje detstvo. Skvelé detstvo, ktoré už mne aj mojim rodičom hodne zapadlo prachom, ako tie krabice od retro gulí. Na každú z nich mám spomienku. Táto musela visieť vždy tu a táto tu. S tou zelenou s hríbikmi som vždy krútil ako to len šlo. Veď už aj ostala len posledná. Pár muchotrávok som pobil a táto modro-červená je ešte od prastarých rodičov. Paráda, všetko sa mi vrátilo. Aj tatkové zúfalé orezávanie borovice do stojanu pilkou na železo, každý rok.

Tak teda idem. Lebo mi už Zuzka volala. Vraj „tá ryba bojovnica v kelímku v aute už možno prechladla a zdochne“. Dnes od rána nejak preháňa. To bude asi tými o chvíľu Vianocami. Ešteže tie kapre to už majú za sebou. Prichádzam na Klemensovú. Je o päť minút Sám doma 1. Tých dej(ž)a vu bude ešte spústa. Hrozne sa teším. Zajtra ráno vybehnem 🙂

MUSICA RUNICA: HURTS – All I Want for Christmas Is New Year’s

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *